New Mommy concept

Gepubliceerd op 14 september 2023 om 10:09

Here we go, ik ga met jullie mijn New Mommy concept delen. Allereerst wil ik alvast zeggen dat er verschillende concepten zijn, maar ik nog niet weet welk concept het uiteindelijk wordt. Dit is vooral afhankelijk van mijn energielevel en de tijd die ik terug ga krijgen als de meisjes naar school gaan. Na mijn burn out een hele tijd terug heb ik wel geleerd om mezelf niet continue voorbij te lopen.

Introductie mijn verleden

Na van alles uitproberen qua opleidingen heb ik uiteindelijk osteopathie gestudeerd in Gent. Twee weken nadat ik geslaagd was ben ik naar Zwitserland verhuist om vervolgens daar drie jaar te werken als osteopaat. Gedurende deze tijd ben ik elke maand een weekend naar Nederland gekomen om me te specialiseren in zwangere vrouwen / baby’s en kinderen. Deze opleiding duurde twee jaar en ik behandelde toen al heel veel babytjes. Mijn passie heeft dus altijd wel bij deze doelgroep gelegen, maar ik heb ook altijd een bepaalde onzekerheid gevoeld. Nu ik zelf mama ben en naast de theorie ook in de praktijk weet hoe het voelt ben ik er klaar voor om er opnieuw mee aan de slag te gaan.

Concept New Mommy praktijk

Over dit deel van New Mommy twijfel ik nog, omdat ik weet dat hier veel tijd en energie in gaat zitten. Mijn hart maakt er wel salto’s van, waardoor ik tegelijkertijd denk dat ik hier veel energie van krijg. Wat ik wil gaan doen is New Mommy consulten. In een consult bespreken we dan de dingen waar je als nieuwe mama tegenaan loopt. In mijn omgeving heb ik de onzekerheid van heel veel mama’s gemerkt, want wat er in de boekjes staat is niet wat je in de praktijk ziet! ELKE baby is anders en dat is iets wat wel gezegd wordt, maar wat je toch pas leert als je die baby in je handen hebt. Daarbij is die eerste fase ook nog eens ontzettend emotioneel, de hormonen gaan helemaal met je aan de haal. Daarin zijn natuurlijk alle mama’s ook verschillend en heeft de ene daar meer last van dan de andere. Het idee van mijn consulten is vooral de taboes doorbreken over negatieve emoties die je kunt hebben in het eerste levensjaar van je baby en bijvoorbeeld angsten of welke emotie je dan ook hebt op dat moment. Het is niet zo dat als je je baby een keer achter het behang wilt plakken, omdat hij/zij voor de zoveelste keer huilt je meteen een postnatale depressie hebt. Het is ook niet zo als je elke minuut gaat luisteren of je baby nog wel ademhaalt tijdens het slapen dat je een angststoornis hebt en ga zo maar door. Er zijn zoveel dingen die bespreekbaar gemaakt mogen worden en daarbij wil ik die nieuwe mama’s zo graag helpen! Naast dit consult van de mama wil ik tegelijkertijd kijken of de ‘stress’ bij de mama of bij de baby vandaan komt. Misschien zit er iets in het lichaampje van de baby niet goed, dan zullen we daar verder op ingaan. Zoals je merkt kan ik niet duidelijk een behandelplan uitschrijven, omdat mijn doel echt is naar de persoonlijke situatie te kijken en daar helpen waar het nodig is. Doordat ik baby osteopathie heb gedaan kan ik de baby op weg helpen en door mijn eigen levenservaring en het behandelen van veel vrouwen postnataal kan ik de mama ook helpen. Dit is een combinatie die ik heel graag wil gaan inzetten.

Concept New Mommy boek / e-book

Naast het praktijkgedeelte is dit iets waar ik sowieso mee aan de slag wil. Een boek om mama’s de best mogelijke start te geven met hun baby. In plaats van continue googelen hoop ik met dit boek (of e-book) duidelijkheid te geven. Hierbij blijven bepaalde dingen, zoals hoe je start met voeding, heel erg persoonlijk. Het is dan ook een boek om als leidraad te gebruiken op momenten dat je even niet meer weet wat je moet doen. Thema’s in dit boek: slapen en vooral leren slapen, ritme, voeding postnataal, introductie voeding baby, mommy musthaves, keizersnede / bevalling herstel, angsten, etc.

Op dit moment ben ik thema’s aan het verzamelen voor het boek en gaat dat natuurlijk een giga werk worden. Naast wat ik al weet zit ik ook nog met bronvermeldingen waar ik geen kaas van heb gegeten. Dat wordt dus nog een uitzoek werk om te kijken hoe dit allemaal zit. Mocht dus iemand van jullie weten hoe dat werkt stuur me gerust een berichtje! Ik twijfel ook nog of het een e-book of gewoon boek wordt, dit omdat ik denk ik met een e-book meer mama’s kan bereiken en dat is voor mij heel belangrijk. Het liefst zou ik alle mama’s een hart onder de riem steken, want ik weet gewoon hoe zwaar het kan zijn met een baby en hoe handig bepaalde tips dan zijn.

Tot slot

Het klinkt misschien na deze blog alsof ik dramatische baby’s heb gehad en het allemaal als zwaar heb ervaren. Dat is totaal niet zo, ik heb twee schatten van kindjes, maar dat komt ook omdat ik mijn eigen kennis heb kunnen gebruiken. Er zijn wel momenten geweest (en nog steeds) dat ik het heel zwaar vind en dat ik denk dat ik het niet kan. Momenten waarop ik huilend op de bank zit en mezelf voor heel even een super slechte mama vind. Alleen dat zijn gelukkig momenten en diep in mijn hart weet ik dat ik net als alle andere mama’s vooral mijn best doe om mijn kind(jes) gelukkig te maken!

Ik hoor heel graag wat jullie van mijn ideeën vinden en alle aanvullingen op mijn toekomstige boek / e-book zijn welkom. Laat het me hieronder weten of stuur me een berichtje via contact!

Liefs van Leonie

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.